Vsebina
Novice

CARTMASTER

CARTMASTER je odsesovalno-filtrska naprava za intenzivno profesionalno industrijsko odsesovanje dimnih in prašnih delcev, ki nastajajo pri termični obdelavi kovin (varjenje, rezanje) in brušenju. Vsi delci so preko sesalne roke uvedeni do filtrirne enote. V filtrirnem delu naprave se vsesani zrak najprej sreča z aluminijastim predfiltrom (mrežo), ki obdaja filter in ga s tem ščiti pred večjimi kosi ter razporeja prašne in dimne delce po celotni površini filtra. Nato preide posesan zrak v kartušasti filter, ki je prevlečen s PTFE materialom. Tukaj je očiščen s filtrirno stopnjo višjo od 99 %. Prašni in dimni delci se odložijo na površino kartušastega filtra.

Naprava je opremljena tudi s števcem delovnih ur. Čiščenje filtra je popolnoma avtomatsko in deluje na principu merjenja tlačne razlike (podtlaka) na kartušastih filtrskih vložkih. Za čiščenje se uporablja suh stisnjen zrak, zato je potrebno napravo priključiti na vir stisnjenega zraka. Prašni delci pri čiščenju padejo v zbirno posodo, ki se po potrebi prazni. Naprava je opremljena z modernim mikroprocesorskim krmiljem, ki skrbi za delovanje naprave in kvalitetno čiščenje filtrov, kar podaljšuje življenjsko dobo le-teh. Naprava je na voljo z eno ali dvema sesalnima cevema. Cev je samonosilna z integriranim mehanizmom (vzmeteni členki iz aluminija), ki se nahaja v notranjosti cevi. Cev je premera 150 mm in se lahko suče v kotu 360° ter se spušča in dviga v vsej svoji dolžini. Cev je lahko standardna (iz umetne mase) ali opcijsko iz jeklene cevi. Cev ima še lijak za lovljenje dimnih in prašnih delcev in ga je možno sukati levo in desno za prilagajanje varilnemu mestu. Ventilator je vgrajen v zvočno izoliranem ohišju in je preko vzdrževalnih vrat lahko dostopen.

Stenske izvedbe odsesovalno-filtrskih naprav CARTMASTER imajo lahko roko, ki je samonosilna ali podprta z zasučno konzolo.

Značilnosti:

CARTMASTER ENA ROKA DVE ROKI
Priključna napetost 50 Hz, 400 V 50 Hz, 400 V
Kapaciteta ventilatorja 3000 m³/h 3500 m³/h
Maksimalni tlak 3000 Pa 2500 Pa
Jakost motorja 1,5 kW 2,2 kW
Stopnja filtracije ≥ 99 % ≥ 99 %
Nivo hrupa Prib. 70 dB (A) Prib. 72 dB (A)

Ključne aplikacije:

  • Intenzivno odsesavanje in filtriranje dimov in hlapov, ki nastajajo pri obdelavi nelegiranih jekel, galvaniziranega material in aluminija (profesionalna rešitev)
CARTMASTER

Prednosti

  • Avtomatsko čiščenje filtra
  • Predfilter iz aluminijaste mreže
  • Samočistilne filtrske kartuše z dolgo življenjsko dobo
  • Števec delovnih ur
  • Svetlobno in zvočno opozarjanje na napako filtra
  • Pregleden LCD displej
  • Opcijsko stikalo za vklop/izklop na odsesovalnem lijaku
  • Različne dolžine in vrste sesalnih rok

Ostali Stenski filtrski sistemi

Servis varilne opreme
V podjetju imamo izobražen in izkušen kader na področju servisa varilne opreme. Odzovemo se v 24 urah in vam odpravimo težavo kar se da hitro.
Servis rezalne opreme
Nenehno izobraževanje pri naših dobaviteljih omogoča zaposlenim, ki so zadolženi za servis rezalne opreme.
Svetovanje
Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se