Vsebina
Novice

CAREMASTER

CAREMASTER je odsesovalno-filtrska naprava za odsesovanje dimnih in prašnih delcev, ki nastajajo pri intenzivnem varjenju, še posebej legiranih jekel. Ves prah, hlapi in dim so preko sesalne roke uvedeni do filtrirne enote. V filtrirnem delu naprave se vsesani zrak najprej sreča z aluminijastim predfiltrom (mrežo), ki obdaja filter in ga s tem ščiti pred večjimi kosi ter razporeja prašne in dimne delce po celotni površini filtra. Nato preide posesan zrak v filter filtrirnega razreda BIA (stopnja filtracije >99 %). Tukaj je očiščen s filtrirno stopnjo višjo od 99 %. Prašni in dimni delci se odložijo na površino vrečastega filtra.

Naprava je opremljena tudi s števcem delovnih ur. Filter je za enkratno uporabo, zato čiščenje le-tega ni mogoče. Na potrebo po zamenjavi filtra nas opozorita optični in zvočni signal. Zamenjava filtrov je enostavna.

Filter je opremljen z eno ali dvema sesalnima rokama. Roka oziroma cev je samonosilna z integriranim mehanizmom (vzmeteni členki iz aluminija), ki se nahaja v notranjosti cevi. Cev je premera 150 mm in se lahko suče v kotu 360° ter se spušča in dviga v vsej svoji dolžini. Cev je lahko standardna (iz umetne mase) ali opcijsko iz jekla. Cev ima še lijak za lovljenje dimnih in prašnih delcev in ga je možno sukati levo in desno za prilagajanje varilnemu mestu. Ventilator je vgrajen v zvočno izoliranem ohišju in je preko vzdrževalnih vrat lahko dostopen.

Značilnosti:

CAREMASTER ENA ROKA DVE ROKI
Priključna napetost 50/60 Hz, 400 V 50 Hz, 400 V
Kapaciteta ventilatorja 2500 – 3500  m³/h 3500 m³/h
Maksimalni tlak 2500 Pa 2500 Pa
Jakost motorja 1,1 kW 2,2 kW
Stopnja filtracije ≥ 99 % ≥ 99 %
Nivo hrupa Prib. 70 dB (A) Prib. 72 dB (A)

Ključne aplikacije:

  • Odsesavanje emisij, ki nastajajo pri varjenju legiranih jekel.
CAREMASTER

Prednosti

  • Učinkovit prefilter iz aluminijaste mreže
  • Števec delovnih ur
  • Svetlobno in zvočno opozarjanja na napako filtra
  • Opcijsko stikalo za vklop/izklop na sesalnem lijaku
  • Opcijska osvetlitev na sesalnem likaju
  • Različne dolžine sesalnih rok

Ostali Stenski filtrski sistemi

Servis varilne opreme
V podjetju imamo izobražen in izkušen kader na področju servisa varilne opreme. Odzovemo se v 24 urah in vam odpravimo težavo kar se da hitro.
Servis rezalne opreme
Nenehno izobraževanje pri naših dobaviteljih omogoča zaposlenim, ki so zadolženi za servis rezalne opreme.
Svetovanje
Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se