Vsebina
Novice

Varilne zavese

Varilne zavese so oblikovane za uporabo v delovnih okoljih, kjer je potreba po zaščiti ljudi pred nevarnimi sevanji, ki se sproščajo med varjenjem. Varilne zavese nudijo odlično zaščito pred modro in UV svetlobo. Daljša izpostavljenost temu nevarnemu svetlobnemu spektru lahko povzroči vnetje očesne veznice in sivo mreno. Varilne zavese ščitijo varilca tudi pred sekundarnim sevanjem (odboj svetlobe od sten in drugih predmetov).

Cepro proizvaja varilne zavese v štirih različnih barvah. Na voljo so naslednje barve: Oranžna-CE, Bronasta-CE, Zelena-6, in Zelena-9. Razen barve Zelena-9 so vse zavese delno prozorne in tako nudijo dober pregled nad delovnim mestom, kar hkrati nudi zaščito in preprečuje občutek izoliranosti varilca.

Varilne zavese Cepro so samo ugasljive in odporne na obrizge. Kljub temu pa zavese niso primerne za nadomeščanje varilnih preprog, saj ne prenesejo odprtega ognja ali intenzivne in trajne izpostavljenosti viru visoke temperature. Nudijo dobro zaščito pred nevarnim sevanjem, vendar niso primerne za nadzorovanje varjenja in ne smejo se uporabljati kot zamenjava za varilne maske.

Varilne zavese imajo standardno 5-centimetersko obrobo in 7 lukenj za obešanje na zgornjem robu zavese. Zavese se med seboj lahko spenjajo s hitrimi zaponkami na obeh straneh. Debelina zavese je 0,4 mm. Dobava vključuje tudi 7 kavljev za obešanje.

Na željo kupca je zavese možno dobaviti tudi v drugih dimenzijah. Na voljo so tudi posebne rumene zavese, ki ščitijo samo pred UV sevanjem ter brezbarvne prozorne zavese za zaščito pri brušenju.

Ponudbo varilnih zaves Cepro dopolnjuje z varilnimi trakovi v istih barvah kot zavese. Varilni trakovi ponujajo isto zaščito kot varilne zavese, vendar so trakovi priporočljivi za večje mehanske obremenitve. Varilni trakovi imajo širino 300 mm, debelino pa 2 ali 3 mm.

Varilne zavese

Prednosti

  • Zaščita pred nevarnim sevanjem modre in UV svetlobe
  • Delna prosojnost zaves ponuja pregled nad varilskim mestom
  • Velika izbira različnih dimenzij in barv
  • Posebni elementi za spajanje zaves
  • Kavlji za obešanje zaves v kompletu
  • Ekonomična in zelo učinkovita zaščita delovnega mesta oziroma ljudi
Servis varilne opreme
V podjetju imamo izobražen in izkušen kader na področju servisa varilne opreme. Odzovemo se v 24 urah in vam odpravimo težavo kar se da hitro.
Servis rezalne opreme
Nenehno izobraževanje pri naših dobaviteljih omogoča zaposlenim, ki so zadolženi za servis rezalne opreme.
Svetovanje
Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se