Vsebina
Novice

MicroStep v ladjedelništvu

Avtomatizacija izpopolnjuje ladjedelništvo
IHC Metalix je potrojil svoje zmogljivosti po rezanju pločevine z najnovejšo CNC plazemsko tehnologijo in integrirano avtomatizacijo MicroStep skupine za nalaganje in odstranjevanje pločevine.
Kinderdijk, Nizozemska: IHC MERWEDE je ena vodilnih ladjedelnic na Nizozemskem z več kot 100 letnimi izkušnjami na svojem področju. Ladjedelnica je specializirana za proizvodnjo unikatnih ali limitiranih serije ladij. Pri svojem delu izpolnjujejo želje vedno zahtevnejših kupcev, kar jih sili v nenehno modernizacijo proizvodnje in iskanje in novih tehničnih in tehnoloških rešitev. IHC METALIX je eden največjih in najizkušenejših dobaviteljev v oddelku za izgradnjo in popravilo ladij znotraj IHC koncerna. Njihov program sega od CAD načrtovanja, izdelave ladijskih delov za odprto morje in celinski prevoz, posebnih konstrukcij v težki industriji ter vse do proizvodnje kompleksnih ladijskih delov za različne namene in kupce.

Skupina MicroStep - skupina za inovacije
Podjetje MicroStep skrbi za razvoj in inovacije in tako postavlja vedno nove mejnike na področju sodobnih CNC rezalnih sistemov. Podjetje se že leta ukvarja z reševanjem tehnoloških  problemov najzahtevnejših kupcev. Med referencami podjetja najdemo kar nekaj ladjedelnic, ki prisegajo na preciznost CNC rezalnikov podjetja MicroStep. Ne glede na to, ali gre za kompleksno programsko opremo ali konstrukcijsko zahteven projekt, je MicroStep vedno našel pravi odgovor in rešitev. To je razlog, zakaj se je podjetje IHC Metalix iz Nizozemske odločilo za 3 rezalne naprave podjetja MicroStep, serije MG z delovno površino 27x3 m. CNC rezalniki so opremljeni s številnimi plazemskimi gorilniki in številnimi rotatorji za pripravo zvarnih robov.

MicroStep Group - avtomatizacija povezana s kompleksno rezalno tehnologijo
Eden pomembnih vidikov je avtomatizacija. S strani kupca je bila postavljena zahteva po odstranjevanju oziroma razkladanju odrezanih kosov in odpada z delovne površine. Želja je bila  integrirati  žerjav v rezalno-obdelovalni proces. MicroStep je nalogo sprejel in s kupcem razvil mehansko-programski koncept prihodnosti. To zahtevo je, po besedah vodilnih pri podjetju IHC Metalix, razvil in za serijsko proizvodnjo dokončal lahko "le" MicroStep.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se