Vsebina
Novice

STRONGMASTER

STRONGMASTER je odsesovalno-filtrska naprava za odsesovanje dimnih in prašnih delcev, ki nastajajo pri termični obdelavi kovin (varjenje, rezanje) in brušenju. Ves prah, hlapi in dim so preko sesalne roke uvedeni do filtrirne enote. V filtrirnem delu naprave se vsesani zrak najprej sreča z aluminijastim predfiltrom (mrežo), ki obdaja filter in ga s tem ščiti pred večjimi kosi ter razporeja prašne in dimne delce po celotni površini filtra. Nato preide posesan zrak v kartušasti filter, ki je prevlečen s PTFE materialom. Tukaj je očiščen s filtrirno stopnjo višjo od 99 %. Prašni in dimni delci se odložijo na površino kartušastega filtra.

Naprava je opremljena tudi s števcem delovnih ur. Na potrebo po čiščenju nas opozorita zvočni in svetlobni signal. Filter čistimo s stisnjenim zrakom v samem filtru. Konstrukcija filtra onemogoča, da bi prašni delci med čiščenjem ušli iz naprave. Med čiščenjem padejo v zbirno posodo (50 l), ki jo po čiščenju izpraznimo.

Naprava je opremljena z eno ali dvema sesalnima cevema. Cevi sta samonosilna z integriranim mehanizmom (vzmeteni členki iz aluminija), ki se nahaja v notranjosti ali zunanjosti cevi. Cev je premera 150 mm in se lahko suče v kotu 360° ter se spušča in dviga v vsej svoji dolžini. Cev je lahko standardna ali kovinska. Cev ima še lijak za lovljenje dimnih in prašnih delcev in ga je možno sukati levo in desno za prilagajanje varilnemu mestu. Ventilator je vgrajen v zvočno izoliranem ohišju in je preko vzdrževalnih vrat lahko dostopen.

Značilnosti:

STRONGMASTER ENA ROKA DVE ROKI
Priključna napetost 50 Hz, 400 V 50 Hz, 400 V
Kapaciteta ventilatorja 3000 m³/h 3500 m³/h
Maksimalni tlak 2500 Pa 2500 Pa
Jakost motorja 1,1 kW 2,2 kW
Stopnja filtracije ≥ 99 % ≥ 99 %
Nivo hrupa Prib. 70 dB (A) Prib. 72 dB (A)

Ključne aplikacije:

  • Dolgotrajno odsesovanje in filtriranje dimov in hlapov, ki nastajajo pri obdelavi nelegiranih jekel, barvnih kovin , galvaniziranega materiala in aluminija.
STRONGMASTER

Prednosti

  • Predfilter
  • Filtrske kartuše z dolgo življenjsko dobo, ki jih je mogoče čistiti
  • Števec delovnih ur
  • Svetlobno in zvočno opozarjanje na napako filtra
  • Opcijsko stikalo za vklop/izklop na odsesovalnem lijaku
  • Primeren za intenzivno delo
  • Majhni stroški obratovanja
  • Različne dolžine sesalnih rok

Ostali Mobilni filtrski sistemi

Servis varilne opreme
V podjetju imamo izobražen in izkušen kader na področju servisa varilne opreme. Odzovemo se v 24 urah in vam odpravimo težavo kar se da hitro.
Servis rezalne opreme
Nenehno izobraževanje pri naših dobaviteljih omogoča zaposlenim, ki so zadolženi za servis rezalne opreme.
Svetovanje
Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se