sihu
Vsebina
Novice

Varilci - maksimirajte vašo cono varnosti!

Poskrbite za svojo varnost na delovnem mestu
  
Varilci v svojem 8-urnem delavniku običajno vdihnejo 4000 litrov zraka, kar pri neustrezno zaščitenem dihalnem sistemu, predstavlja resno tveganje za njihovo zdravje. Škodljivi vplivi lahko povzročijo predvsem naslednje bolezni: rak, demenca, Parkinsova bolezen itd. Nevarnost je predvsem v izpostavljenosti veliki koncentraciji škodljivih delcev.  Med te, očem nevidne delce, štejemo predvsem aluminijev oksid, barij, krom, kobalt itd.

Pomembni izsledki raziskav

Pred 10 leti se je o škodljivih vplivih, ki jih povzroča postopek varjenja vedelo veliko manj kot danes. Leta 2017 je mednarodna zdravstvena agencija, specializirana za področje raziskave raka (IARC), razvrstila delce in pline, ki nastajajo v procesu varjenja v skupino 1, pomeni, kot potencialno rakotvorne. Pred tem so bili razvrščeni v skupino B2. Raziskave so med drugim tudi pokazale, da varilci 10-krat pogosteje zbolijo za Parkinsovo bolezen kot ljudje, ki niso izpostavljeni tem vplivom. 

Ponujamo vam rešitev – VARILNE MASKE GAMMA

Kombinirana učinkovitost Gamma varilne maske in enote za dovod svežega zraka PFU 210e zagotavlja najboljšo zaščito dihal, ki je v skladu z Evropsko klasifikacijo TIL in stopnjo zaščite dihal TH3. Filter ločuje 99,8% delcev v zraku. Gamma GTH3 modeli z enoto za dovod svežega zraka, dopuščajo do največ 0,2% notranjega uhajanja plinov in delcev, kar predstavlja v primerjavi z modeli TH2 (2% uhajanja) pomemben napredek.Varilne maske Gamma GTH3 so bile razvite z namenom, da bi varilce zaščitili pred nevarnimi delci, hlapi in plini ter ob tem nudili optimalno stopnjo udobja.

V varilni maski ima generirani nadtlak dvojni učinek:omogoča enostavno dihanje in je hkrati primeren za nenavadne oblike in velikosti glave, bodisi z ali brez brade. Prav tako preprečuje rosenje zaščitnih stekel.