sihu
Vsebina
Novice

Varilna konzola za MIG/MAG varjenje (2008)

Pri kupcu Inometal d.o.o. iz Maribora smo uspešno inštalirali in predali v obratovanje varilno konzolo za varjenje. Kupec lahko na varilni konzoli pripravlja vzdolžne in krožne zvare na velikih obdelovancih.

Ogrodje varilne konzole je varjene izvedbe. Izdelano je iz profilov in pločevine. Pritrjeno je v tla s pomočjo sidernih vjakov. Na njem je pritrjen radialno-aksialni ležaj, ki omogoča zasuk konzole okoli osi in njeno fiksiranje na vsakih 90°.

Konzola je sestavljena iz vertikalnega stebra, vozička in horizontalnega nosilca. Vertikalni steber omogoča pomik po višini do 3000 mm. Za pomik se koristi asinhroni elektromotor s samozapornim reduktorjem in elektromehansko zavoro. Za vodenje so uporabljena KV vodila z ustreznimi tekalnimi kolesi. Vgrajen je varnostni mehanizem za preprečevanje padanja vozička. Konzola se obrača ročno in v določeni poziciji fiksira s centralnim trnom.

Voziček povezuje vertikalni steber in horiznotalni nosilec. Na njem so vgrajena tekalna kolesa in pogonski motor za horizontalni pomik.

Horizontalni nosilec je varjene izvedbe. Maksimalni horizontalni pomik znaša 5000 mm. Na koncu nosilca je vgrajena varilna glava za MIG/MAG varjenje. Uporabili smo multifunkcijski varilni izvor Kemppi ProEvolution 5200.

Maksimalna hitrost pri vertikalnem in horizontalnem pomiku znaša 1 m/min. Obe hitrosti sta zvezno nastavljivi. Obračalka omogoča kontinuirano vrtenje varjenca krožne oblike. Obračalka im možnost zvezne nastavitve hitrosti obračanja. Kolesa so gumirana s trdo gumo. Obračalka je sestavljena iz pogonskega dela (fiksni del) in prostega dela (premični del).

Ostale karakteristike obračalne naprave so naslednje:

 • Nosilnost obračalke 100 kN
 • Nastavitev obodne hitrosti kolesa 0,2-2,0 m/min
 • Minimalni premer posode 500 mm
 • Maksimalni premer posode 3000 mm
 • Možnost starta v ročnem režimu z maksimalno ali nastavljeno hitrostjo vrtenja
 • Možnost starta v avtomatskem načinu varjenja
 • Glavni del se nahaja na tirnicah dolžine 6000 mm. To omogoča varjenje segmentov dolžine od 1000-8000 mm. Obračalka je aktivna pri krožnem varjenju.

Varilna glava vsebuje naslednje elemente:

 • Nihalna naprava za nihanje gorilnika
 • Element za nastavitev položaja gorilnika
 • Vodno hlajen strojni gorilnik (100 % intermitenca pri 500A)
 • Konstrukcija varilne konzole omogoča perspektivno nadgradnjo tudi z glavo za varjenje pod praškom.
Varilna konzola za MIG/MAG varjenje
Servis varilne opreme
V podjetju imamo izobražen in izkušen kader na področju servisa varilne opreme. Odzovemo se v 24 urah in vam odpravimo težavo kar se da hitro.
Servis rezalne opreme
Nenehno izobraževanje pri naših dobaviteljih omogoča zaposlenim, ki so zadolženi za servis rezalne opreme.
Svetovanje
Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se