sihu
Vsebina
Novice

Robotska celica za MIG/MAG varjenje (2008)

Robotska celice je bila izdelana za podjetje Euroinox iz Prebolda in predstavlja eno od osnovnih možnih postavitev.

Zasnova je izdelana skupaj z investitorjem in je prilagojena predvsem prožni proizvodnji, saj gre za kupca, ki ima manjše serije različnih izdelkov.

Namen investicije je bil dvig kvalitete in produktivnosti na segmentu serijskih izdelkov.

Celica je zasnovana z dvemi delovnimi mesti, od katerih ima ena zunanjo robotsko os, ki omogoča obračanje varjenca v optimalno varilno lego in hkratno koordinirano varjenje (sinhrono gibanje robotskega manipulatorja in varjenca).

Uporabljen je bil nov model robotskega manipulatorja FANUC ARC Mate 100iC. ARC Mate 100iC ima kable gorilnika speljanje skozi votlo šesto os, s čimer izboljšamo dostopnost zvarnih pozicij in podaljšamo življensko dobo kablov.

Manipulator nima klasičnega mehanskega kolizijskega senzorja, temveč napredni HSCD, ki preko tipanja obremenitve motorjev začuti kolizijo.

Varnostna logika, ki ščiti uporabnika, je izvedena programsko z DSC programskim modulom tako da odpade potreba po prigradnji namenskih varnostnih modulov.

Za vir varilnega toka je uporabljen sodobni inverterski varilni izvor Kemppi KempArc 300, ki je izdelan za uporabo v avtomatiziranem varjenju.

Varilno celico sestavljajo še čistilec gorilnika, zračno hlajen varilni gorilnik, zaščitna ograja in centralna energetska omara.

Opisana varilna robotska celica je cenovno ugodna hkrati pa vsebuje vse osnovne komponente, potrebne pri robotiziranem varjenju.

Robotska celica za MIG/MAG varjenje
Servis varilne opreme
V podjetju imamo izobražen in izkušen kader na področju servisa varilne opreme. Odzovemo se v 24 urah in vam odpravimo težavo kar se da hitro.
Servis rezalne opreme
Nenehno izobraževanje pri naših dobaviteljih omogoča zaposlenim, ki so zadolženi za servis rezalne opreme.
Svetovanje
Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam svetujemo pri nakupu opreme. Strankam prisluhnemo in namenimo ves čas, ki je potreben, da skupaj poiščemo rešitev, ki bo vaše poslovanje dvignila na še višji nivo.

PIŠKOTKI
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".

Več o tem.
Ne strinjam se Strinjam se